Bels
about entry Tumblr instagram twitter


Saturday, 16 September 2017 | 17:17 | 0 comment(s)


hdjdjqhdkwq
Rant on Broga
Thursday, 31 March 2016 | 02:22 | 0 comment(s)





                                                                    Sorry the picture shaking so bad :')


Hai bruhhhhhh.
Yes it has been sooooo long since ive been posting here 
So aku amik la can nak post pasal haritu aku baru lepas panjat broga.

The first picture taken around 5.30 am before subuh masa nad sakit takleh nak go on so we take a break. Thanks to bro Khalil, Kimi and Hazwan (if im not mistaken)

Bergenang ayaq mata tengok scenery punya nais sambil ada orang azan atas bukit.

After all this while i panjat bukit gunung sana sini tapi scenery dia tak se-nice broga la (maybe sebab panjat siang kot)

Ni la first time aku panjat bukit pukul 5 pagi gile tak gile la. Aku tak tidoq satu malam cuz im a night person. Susah nak tidur before 3am but after 3am dah boarding bus and aku pun bukan jenis tidur atas bas/kereta  except aku mmg terdesak ngantuk gila. Ha ha ha.

Gcc bagi nasi goreng pun aku biar sampai basi. Aku dah 2 hari tak makan sebab takde selera but i forced myself to eat anyway; takkan nak suruh aku mati tak makan kot. Tapi lepastu aku nak muntah aku pun taktau kenapa so aku malas nak makan dah. Sadaqallah.

So yeay first peak!



Hipster betul yang belakang tu

                                                      Sun dah nak rise! *nad's tagline*







Hai matahari !


The skyyyyyyyyy






Geographically beautiful !!!





Sunrays splashes on the sky ugh it's so dem beautiful





Kalau aku tolak hazwan tu....




Buat apa tu sit





Where am i looking?





Oh yeah im enjoying the sunshine





Muhammad dan first aid-nya mengacau orang




Lepas aku rampas yicam dari basit




yang belakang tu mahjusi ke






Skinny nya

Nad and her LaKarya



 

Me ft Mah




Dont have any proper pic with her :(




Dat guy on the rock....




Basit kata nak tukar engineering to modelling...zzz




This is my group led by Muhammad and...idk his name





Dat bro beside me is very.........k im feeling so small



Thanks guys !



So, thats all i think.

It's 2am rn i think i need to sleep zzz

Aku nak upload banyak gambar tapi jenuh gak banyak gila gambar. Hazwan kedekut bila tah nak bagi gambar.

Last, aku nak bagitau yang finally aku ada harapan nak exit arab hahahahaha. I need to get 61 to be exempted and my IGA is 58 guyssss kalau supported by imtihan syafawi maybe dah exit kot.

Yeah it's less burdening for the next sem and im expected to graduate next sem maybe. Allahu yusahhil li.

So, goodnight maybe?

Barakallahufikum.
Stress nya?
Sunday, 14 February 2016 | 02:31 | 0 comment(s)

                                          

                                          


Mornight !

I know ive been posting most of my entries at midnight ha salah wifi sape suruh tengah malam baru nak laju.
I kind of getting crazy these days sebab lecturer ni time lecturer subject lain bagi esaimen, time tu jugak semua nak bagi esaimen.

Due date sama kot semuaaaaaaa.

Semua nak sebelum midsem break
 
Semuaaaaa esaimen  pepelik

Semuaaaaa consultation hour clash dgn contact hour class lain

Semuaaaaa draft kene rijek

Draft kene rijek sakitnya tuh disini lagi perit dari kene friendzone


Tapi yang aku pelik pahal study circle ada presentation siap quiz woi?! Aku amik 5 subjek ke 6 subjek ni woi?!
Budak budak ni dok tanya aku amik berapa subjek sem ni? Aku kata 6 tapi syamo nyampuk kata 5. Aku kata 6 subjek, 6 subjek ah. Aku register kot study circle kat slip aku. Kalau takde presentation plus quiz plus exam baru aku ngaku 5 subjek. Kalau tak…….ah aku tak kira aku nak kata 6 gak.

Aku sebenaqnya rasa tak lojik sebab amik kos arab tapi belajaq subjek kos hs dgn irk banyak gila. Aku belajaq 4 subjek kos hs, 3 subjek kos irk. Bar takde subjek ke mende? Ada exam Bahasa Arab yg aku wajib lulus je kalau tak aku tak grad.

Aku amik kos arab ka kos lain senanya ni?

Aku ada subjek law dgn business, sampai kawan aku pi ws aku tanya “wei kau tukar kos ke? Kau tukar akaun ke? Ke kau tukar law? Aku konpius”
Kalo ko konpius, aku lagi bengong.

Tapi cena kan. Aku redho jelah.

Haritu  pak aku ada problem sikit tapi dia konfius taktau cane nak settle kan prob tu pasal dia taktau law. Aku pun gitau lah sikit sikit benda aku belajaq dalam kelas law pasal problem dia tu. Pastu pak aku kata “Ha adik tukar lah kos law”

Tak lawak bah.

Aku dah nak habis foundation baru dia kata gitu.

Nak buat apa aku amik law dan menambahkan lagi orang2 bodo kat msia yg tak boleh nak amik tindakan atas benda benda bodo yg berlaku kat rakyat.
Buat undang undang tapi undang undang dipijak orang berkuasa.

Baik aku belajaq arab pastu kawen dgn pak arab, pindah negara arab, pastu hidup bahagia.

Sekian aku nak pi mimpi bye.