Bels
about entry Tumblr instagram twitter


Survival Instinct
Saturday, 19 December 2015 | 17:13 | 0 comment(s)





Hai.
Aku senanya dah janji tak update pape kot sebab dah nak exam kan.
Tapi takleh doh. Aku tengah stress gila.
Aku ada masalah sebab aku topap lepastu pap pap  ada problem, total aku topap dalam masa dua hari, 20 hengget.
Dah lah duit tengah senak2 sebab dah nak habis sem ni. Untung makcik aku kat KL kebetulan nak balik johor.



Sebelum masuk uni, aku dok baca student kalau hujung bulan, dpt makan nasi bujang dah bertuah lah tu.

Aku mula tak caya lah gak kan. Takkan desperate no sampai makan megi ja hujung bulan.

Tapi alhamdulillah lah walau short sem dan short money ni, aku mampu makan nasi goreng pataya hujung bulan gini.



Dulu kecik kecik aku tak rasa pun duit ni penting lepastu tengok drama org duk rebut harta pun taktau pasaipa.

Dulu kecik mmg la rasa tak penting sebab zaman tu 3310 pun aku tak pakai. Internet pun cam takdak guna. Makan pakai semua mak pak sediakan.

Buku? Pun kerajaan pinjamkan.

Masa aku bawak fon pun pi serama kat maahad dulu (walaupun haram senanya) topap pun aku call abah topapkan.


Bila dah besar, everything makes sense.


Hang takdak duit pun hang takut nak call mak pak nak susahkan diorang.

Sebab survival instinct tu, kadang buat org nangis sebab takde duit dan tersepit taknak call parents.

When  everything makes sense, it’s just;

THE STRUGGLE IS NOW REAL.

Kalau mak pak hang kaya, hang takyah la baca post ni sebab korang bukan paham pun.
 Aku takde la anak orang susah manapun sebab aku rasa ada yg lagi susah kot dari aku.

Tapi aku terkilan gak lah dengan perangai aku yg suka membazir ni. Esp makanan……
Orang kata makan jelah banyak banyak asalkan perut bahagia.
Perut bahagia tapi duit sengsara zzzzz


Aku pelik gak napsu makan ni, kat rumah takde, tapi kat uni ni, tengah malam pun mengaum.
Aku syak la otw balik johor tu mungkin napsu tu diterbangkan angkin kat tengah2 highway.

Patut la highway banyak hantu.


Aku cuma tak sabar nak balik rumah sebab nak qada tidoq yg lost 3-4 jam tiap hari.
Allahu yusahhil li fil imtihan usbu’ al qadim. Allahumma najjihna fil imtihan. Inna ma’al ‘usri yusra.


Sayonara.