Bels
about entry Tumblr instagram twitter


Things to do
Tuesday, 1 December 2015 | 09:34 |





               Im just feeling little bit down lately. Idk why but I just feel that the more we meet new people, we don’t know how much more people will hate us. Aku mengaku yg aku cepat percayakan orang. Setakat kena betray kene khianat ni like running in my blood. I just can’t avoid.



Now I know that living isn’t always about finding happiness but it just about u need to ready to be hurt. You just don’t know who will, and when and where. Im kind of talkative when im with people I comfortable with. If I silent, u know tht u aren’t people I comfortable with or I just have a headache. It just two things. I wont be quiet for no reason cuz im talkative. People around just know that I wont be quiet.




Masa arwah mama meninggal, people saw me smiling and like nothing. Padahal daripada malam sebelum mama pergi, aku dah nangis dulu sebab siang tu abah suruh aku sedia je. Yeah, life is always about u need to be ready. Ready for everything. Seriously im not kidding.





Minggu lepas aku ada midterm. Tetiba isnin ni banyak gila class cancel. Seriously teruk sangat ke jawapan aku haritu? Hahahaha. Bila both lecturer aku sakit, lecturer roommate pun sakit, class pun banyak kosong, I feel like seriously? Cuti berjemaah kepe lol. But, I do feel bad la dengan jawapan aku haritu.




 Kuiz social studies haritu benda general yg keluar so aku study benda general lah masa exam. Tuptup midterm keluar benda paling spesifik yg kau pernah jumpa. Terdiam aku tengok kertas tu. Betul lah dunia ni kita memang kene sedia je lol gila.



Weekend ni first time aku ditenggelami assignmentssssss yg semua nak hantar dalam satu minggu yg sama. Gigih aku siapkan maqalah dengan draf vape. Then. Takde class. K.





Sekarang ni aku tengah layan lagu yg syiok menusuk qalb lepas aku dapat tau crush dah berpunya tsk tsk tsk aku dah move on tak usha dia lagi tetiap malam sambil study kat study room. The thing is, kau takkan dapat semua orang, semua benda, so kau just kena belajar bersyukur dengan apa yg ada so Tuhan Yang Maha Pemurah akan beri lagi dan lagi.




It is just we have countless faults and flaws but Allah has countless forgiveness.




Betul tak bi aku? Nak tulis arab kang ha gigih aku nak translate lagi.
Aku dengaq ramai heartbroken Matlupi nak kahwin. Kan aku dah kata. Tak semua orang kita dapat hewhew.



Pastu, banyak pulak ek kau bebel? Oklah. Aku mintak diri dulu. Barakallahu fikum. Cau.




//Nabilah